donderdag 10 mei 2012

Little Black Dress

Hi Meiden,
In het leven geroepen door Coco Chanel in 1926 en niet meer uit de womens wardrobe weg te denken: The Little Black Dress. Maar hoe shop je de perfecte jurk?

The Little Black Dress is zo populair dat 'De Oxford Dictionary of English' het woord heeft opgenomen in het woordenboek. Hangt dit onmisbare stuk nog niet in je kast, lees de tips & tricks voor jouw figuur.

Recht figuur Wanneer je een wat rechter figuur hebt (schouders en heupen even breed) staat een empiremodel (hoge taille) je erg goed. Het beste is wanneer de lijn ongeveer 7.5 cm begint. Het effect is groots! Dit effect kun je ook goed gebruiken wanneer je niet zo groot bent. De verhoogde taille zorgt namelijk voor meer lengte. Je lijkt ook langer wanneer een jurk op je knie eindigt of net erboven. Meer been = meer lengte!

Zandloper figuur Bij een zandlopersilhouet kies je voor een jurk die de lijnen van je lichaam volgt. Je denkt misschien dat je hierin zwaarder lijkt maar dat is juist niet zo. Door je rondingen te accentueren, haal je echt het beste uit je figuur.

Omgekeerde driehoek Wanneer je bovenlichaam iets breder is dan je onderlichaam is een empiremodel ook perfect voor jou. Vanuit de hoge taille valt de stof vloeiend over je heupen en geeft een mooi tegenwicht aan je bovenlichaam. Naast een empiremodel is een jurk met A-lijn ook fashionable.

Driehoek Ook bij een driehoek (waarbij je onderlichaam iets breder is dan je bovenlichaam) is een empiremodel geschikt. Zorg er wel voor dat de jurk net iets boven of onder de knie eindigt.

Brede schouders Wanneer je schouders breder zijn en je heupen smaller kies dan een A-lijn jurk. Die valt vloeiend langs je heupen. Het geeft namelijk de illusie van bredere heupen en brengt je silhouet in balans. Ook is het ook goed een model met open halslijn te kiezen. Een wijde hals geeft een verbredend effect. Schouderbandjes mogen ook maar weer niet te smal want dan zijn ze uit verhouding ten opzichte van je schouderpartij.

Smalle Schouders Ook bij smalle schouders kun je een A-lijn model dragen. Let er wel op dat de kraag iets wijder valt. Dit geeft bij jou het verbredende effect, dat je goed kunt gebruiken! Schouderbandjes mogen bij jou juist weer niet te breed zijn.

Heb jij al een Little Black Dress?

Liefs, Lauren

1 opmerking:

  1. Sorry voor de late reactie!
    Ik heb alle posten verwijderd, omdat ik al heel lang niet meer had geblogt, dus ik probeer opnieuw te gaan bloggen als ik dat vol hou tenminste ;P
    Ik heb geen little black dress, wel een zwart met witte.
    Leuke post trouwens.
    x

    BeantwoordenVerwijderen